Get Adobe Flash player


 Alojz Kravanja

 iz Maribora

 rojen 1922


Nepričakovano so se pojavile tegobe v nogah, saj so začele odpovedovati nekje spomladi 2010 in so vedno bolj pešale. Lani spomladi sem zbolel še za vodo v pljučih in preživel v bolnišnici dvanajst dni. Po prihodu domov sem občutil zelo močne bolečine v nogah, tako da na njih nisem več mogel stati. Sinova sta mi priporočila fizioterapevtko gospo Sandro Jovičević.

Ta se je zelo poglobila v moje težave in s svojimi terapijami stanje že v prvem mesecu zdravljenja veliko izboljšala. Kmalu sem začel malo hoditi, kar po prihodu iz bolnišnice nisem mogel več. Stanje se je nadalje popravljalo z dva do tritedenskimi terapijami, tako da zdravljenje po šestih mesecih ni bilo več potrebno. Pri hoji zunaj si pomagam z berglami, prehodim že kakšne pol kilometra poti. Po njenih navodilih vsak dan opravljam določene vaje, ki mi pomagajo pri vsakdanjem dobrem počutju.

Tudi žena Slavica je bila preko mesec dni deležna fizioterapije na kolenih in je že čutiti vidno izboljšanje. Zaradi težav s koleni je težko vstajala s stola in s težavo hodila. Sedaj pa je napredek viden. Bolečin v kolenih skoraj ni več.

Ima pa tudi bolečine v hrbtu že okoli tri mesece zaradi zloma ledvenih vretenc, zato bo potrebna nadaljnja terapija v smislu zdravljenja in utrditve mišic na hrbtu, da ne bo več potrebno nositi opornice.

Fizioterapevtki se prav lepo zahvaljujem za vložen trud in energijo ter posebno za prijaznost in vlivanje poguma za uspešnost zdravljenja. Po potrebi jo bom še povabil, da mi pomaga s fizioterapijo da obdržim zdravstveno stanje vsaj na tem nivoju kot je sedaj.