Get Adobe Flash playerPrimož Brečko

iz Oplotnice

rojen 1979 

Pred dvema letoma me je moja osebna zdravnica napotila zaradi nenehnih bolečin v obeh rokah, oslabelosti mišic in mravljinčenja vseh prstov na obeh rokah h specialistu kirurgu, ki je po pregledu podal diagnozo sindrom karpalnega kanala in zahteval pregled živčne prevodnosti-EMG. Ker je čakalna doba za sam EMG pregled predolga in so bile bolečine neznosne, sem se odločil, da grem na pregled EMG samoplačniško. Specialist kirurg iz Ljubljane me je pod nujno napotil v mariborsko bolnišnico na operativni poseg. Ko sem prišel tja, so me pod nujno sprejeli, vendar se je kirurg, ko je videl leto mojega rojstva, odločil za preložitev operativnega posega za šest mesecev in mi predpisal redno nošenje opornic ponoči in podnevi, z dvourno pavzo na vsakih šest ur, za obe roki. V tem času sem k sreči spoznal fizioterapevtko Sandro, ki mi je predlagala posebne vrhunske elektroterapije za regeneracijo živca. Po petnajstih terapijah sem občutil veliko razliko. Mravljice, ki so bile prisotne, so skoraj popolnoma izginile, moč v rokah se mi je zelo povečala, bolečine so popolnoma izginile. Opornice sem prenehal nositi že po sedmi terapiji. Nadaljevala sva z vsakodnevnimi terapijami še nekaj časa, okoli tri tedne, dokler ni mravljinčenje popolnoma izginilo.

Danes od tega mineva že dobro leto in nimam več nobenih težav z rokami.

Pred nekaj leti sem imel tudi hudo nesrečo s kolesom, ko sem si poškodoval glavo, utrpel zlom obeh ključnic, zamik tretjega in četrtega vratnega vretenca za tri do štiri milimetre. Pred rehabilitacijo sem imel številne diagnostične preglede (EEG, magnetna resonanca, CT možganov...), saj sem po nesreči velikokrat izgubljal zavest. Imel sem mnoge fizikalne terapije v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica in pri zasebnem fizioterapevtu v Slovenskih Konjicah, vendar so bile vse te terapije zame izguba časa, saj mi niso pomagale popolnoma nič. Zato sem se po učinkoviti rehabilitaciji rok pri fizioterapevtki Sandri, odločil, da ji zaupam še rehabilitacijo poškodb po kolesarski nezgodi. Predlagala mi je nevro adaptivno regulacijo, ki vpliva na regeneracijo celotnega organizma. Nekje po desetih terapijah nisem imel več bolečin v vratnem delu, omotice so skoraj popolnoma izginile, čutil sem dvig energije in izboljšanje razpoloženja.

Moram povedati, da mi je fizioterapevtka Sandra poklonila največje bogastvo, ZDRAVJE!!! Od kar jo poznam, sem novi jaz, pozitiven in najsrečnejši Primož!