Get Adobe Flash playerTatjana in Edi Klement

iz Maribora

rojena 1965, rojen 1960Tatjana:
Imam 48 let, imam neozdravljivo bolezen multiplo sklerozo (MS), imam pa tudi fizioterapevtko Sandro, moj sončni žarek, v mojem do sedaj mračnem življenju, kar se zdravja tiče.

Po priporočilih dveh oseb, ki se med seboj ne poznata, se je pojavilo isto ime, Fiziovita, fizioterapevtka Sandra s terapijami na terenu.

Glede na to, da v bolnici nevrologi niso vedeli kaj bi še sploh delali z menoj, sem na invalidskem vozičku, in terapije na terenu so bile ravno prav za mene in tako sva začeli s terapijami marca. Takrat sem bila čisto zakrčena, na invalidski voziček sem se komaj presedla iz postelje, noge so mrtvo visele na njem, dokler niso same zaradi krčev začele nekontrolirano poskakovati. Mož mi je pomagal, da bi vstala, pa ni šlo. S fizioterapevtko Sandro sva začeli s kombinacijo kinezioterapije in elektroterapije. Stopnjujeva težavnost vaj za gibljivost in moč v mišicah, elektrika pa nama izdatno pomaga. Po dveh mesecih sta se nogi umirili. Sedaj sta pod kontrolo, pri dvigovanju iz vozička ne rabim več pomoči, moj rekord stanja ob podpori 2.30 min, prestopam na mestu, delam počepe, noge so razgibane in nespastične.

Vsakič ko vstanem, sem za to hvaležna, imam voljo in visoke cilje pri nadaljevanju terapij. Rada bi dokazala sebi, da se mi ni treba bati »neozdravljive MS« in verjamem, da mi bo s pomočjo fizioterapevtke Sandre uspelo zopet hoditi, pa saj sem to že nekoč znala.

Edi:
Ko sem se 26. Novembra 2012 udeležil 2. Mariborske vstaje na  Trgu Generala Maistra, sem bil deležen ˝posebne obravnave˝slovenske policije. Ker se na poziv ´naj se razidemo´ nisem dovolj hitro umaknil s trga, so me policisti vklenili s plastičnimi vezicami. Po kakšni uri vklenitve sem občutil vedno večjo omrtvičenost rok, saj so se ˝lisice˝ ob vsakem gibu zategnile in tako zarezale v sklepe in tako preprečile prekrvavitev rok. To je imelo za posledico dolgotrajno otekanje rok in ˝gluh˝palec desne roke, saj ga še nekaj mesecev nisem dobro čutil.

Ker mi uradna medicina ni znala pomagati, sem po štirih mesecih prosil za pomoč Fiziovito, fizioterapevtko Sandro, ki s kinezioterapijami in elektroterapijami pomaga tudi moji ženi, ki boleha za multiplo sklerozo.

S  fizioterapevtko Sandro sva se odločila za pet terapij z napravo Skener, ki s posebnimi elektroimpulzi stimulira prizadeto območje. Po terapijah sem čutil olajšanje, otekline na rokah so popolnoma izginile, pa tudi palec in desna roka popolnoma normalno funkcionirata. Tako da menim, da je fizioterapevtka Sandra z nebolečimi in nemotečimi terapijami pri meni naredila pravi ˝mali čudež˝. Zato Sandra-hvala!