Get Adobe Flash player
Frolovov dihalnik + priročnik + DVD z navodili  
  55 EUR  


NI ZALOGE 
Frolovov dihalnik je namenjen za izvajanje dihalnih vaj, kot tudi za inhaliranje eteričnih olj in/ali zeliščnih pripravkov. Frolovov dihalnik je alternativni pripomoček, razvit, narejen in patentiran v Rusiji ter je namenjen zgolj osebni uporabi.  
   
Uporablja se za zdravljenjerehabilitacijo in preprečevanje raznih bolezni odraslih in otrok, starejših od 5 let.  
   
Znanstvene raziskave in praktična spoznanja kažejo, da so osebe, ki redno izvajajo dihalno vadbo, čvrstega zdravja, skoraj nikoli ne zbolijo, dolgo živijo, so optimistične in izžarevajo pozitivno energijo.  
   
Indikacije:  
• kronični bronhitis,  
• bronhialna astma,  
• vegetativne distonije (hipo- in hipertenzivne),  
• osnovna hipertenzija (visok krvni tlak),  
• angina pektoris.  
   
V primerih akutnega in obstruktivnega bronhitisa se pripomoček uporablja med obdobjem izboljšanja. Dihalna vadba s Frolovovim dihalnikom je tudi učinkovita dopolnilna terapija v kombinaciji z drugimi načini zdravljenja bronhitisa, pljučnice, pljučne tuberkuloze, pljučnega emfi zema, psihosomatskih motenj, pa tudi po srčnem infarktu, možganski kapi in po operacijah. Njegova uporaba izboljšuje učinkovitost zdravil in tako skrajšuje čas zdravljenja.   
   
Frolovov dihalnik se priporoča za preprečevanje bolezni, krepitev dihalnih mišic, vzpostavljanje pravilnega ritma dihanja, lažje prenašanje telesnih naporov, izboljšanje prilagoditvenih sposobnosti ter dvig odpornosti na škodljive ekološke in industrijske dejavnike, vremenske vplive in psihični stres.   
   
Kontraindikacije:  
• akutna obolenja,  
• bronhialne krvavitve,  
• hemoptiza,  
• dihalna odpoved nad drugo stopnjo,  
• odpoved srčnožilnega sistema (kardiovaskularni kolaps stopnje 2A),  
• vgrajen srčni spodbujevalnik.  
   
Kako deluje?
 
Pred začetkom dihalnih vaj v Frolovov dihalnik nalijemo nekaj čiste vode. Zaradi prisotnosti vode se med vdihom in izdihom ustvarja odpor, ki omogoči, da med dihalno vadbo izkoristimo dva posebna učinka: simulirano regulacijo dihanja (učinek RID) in pozitivni tlak na koncu izdiha (učinek PPEE).  


Prednost dihanja z odporom je tudi krepitev moči in vzdržljivosti dihalnih mišic. Poleg tega treniramo tudi mišice bronhijev in ustvarjamo učinek pnevmomasaže na bronhije. Med izvajanjem tehnike dihanja z odporom nastaja v Frolovovem dihalniku mešanica zraka z zmerno vsebnostjo kisika in nekoliko povečano koncentracijo ogljikovega dioksida (hipoksično-hiperkapnična plinska mešanica), kar ugodno deluje na povezave med telesnimi sistemi in organi ter tako pomaga vzpostaviti normalno delovanje imunskega sistema. Dno notranje posode je stopničasto oblikovano, kar omogoča natančno uravnavanje dihalnega odpora glede na starost in zdravstveno stanje uporabnika.  
   
Za inhalacije z eteričnimi olji se uporablja poseben vsebnik. Ta omogoča hkratno inhaliranje treh različnih eteričnih olj, ne da bi se le-ta zmešala s tekočino. Takšna metoda kombinirane aromaterapije občutno poveča učinkovitost delovanja eteričnih olj. Uporaba eteričnih olj pri dihalni vadbi omogoča aromatičnim molekulam, da vstopijo v pljuča in kri, kar poveča učinkovitost dihalne vadbe. Za inhalacije z eteričnimi olji, zeliščnimi pripravki ali medicinskimi preparati mešanico vlijemo v Frolovov dihalnik.  
   
Tehnični podatki:  
količina tekočine: 30 ml,  
• vrsta delovne tekočine: pitna voda ali raztopina medicinskega pripravka,  
višina posode s pokrovom: 375 mm,  
• premer posode s pokrovom: 70 mm,  
teža dihalnika: 150 g.  
   
Vse ponudbene izdelke svojim strankam ob izvedbah fizikalnih terapij dostavim brezplačno na dom. V nasprotnem primeru stranka poravna stroške poštnine.    


Naročene izdelke dostavlja Pošta Slovenije. Strošek redne dostave je 4 EUR in je enoten za celo Slovenijo.
 Plačilo možno le po predračunu!

   
 Certifikati